Trening

Det er stor aktivitet gjennom året i Lørenskog Skiklubb, alt fra de yngste som har en treningsdag i uka i skisesongen til juniorene som har mellom 3 og 5 ukentlige fellestreningsdager året gjennom. Er du ikke medlem av en treningsgruppe i klubben, kan du likevel delta på klubbens løps- og skikarusell eller på vårt Skiskoletilbud.

Du kan lese om de ulike treningsgruppenes tilbud og aktiviteter under gruppenes treningstilbud og kalender. Dersom du har smarttelefon kan du nå se alle aktivitetene gjennom google calendar direkte på din telefon.

Treningsgruppe 7-8 år

Denne gruppa er for barn født i 2011 og 2012, og som har grunnleggende skiferdigheter. Gjerne i form av å ha deltatt på Skiklubbens Skiskole som arrangeres for barn som er fem år eller eldre. Nytt av året er at vi også inviterer barn født i 2013 i denne gruppen dersom de er i følge med voksne på treningene.

Gruppa starter treningene etter høstferien, med trening mandager fra 1800-1900. Før snøen kommer skjer treningen vekselvis utendørs og i gymsal. Treningen er allsidig og lekbasert. Det oppfordres til at utøverne deltar på barmarkssamling, familiesamling, skikarusell og andre aktiviteter som gruppa legger opp til.

Gruppe 9-10 år

Denne gruppa er for barn født i 2008 og 2009. Gruppa starter treningene rundt 1. september, og trener mandager og torsdager 1800-1900. Treningen er allsidig og lekbasert. Det oppfordres til at utøverne deltar på løpskarusell, barmarkssamling, familiesamling, skikarusell og andre aktiviteter og skirenn som gruppa legger opp til.

Gruppe 11 år

Denne gruppa er for barn født i 2008. Gruppa starter treningene rundt skolestart, og trener mandager og torsdager 1800-1930. Lekbasert trening står fortsatt sentralt. Rulleski (skøyting) er en ordinær del av treningen i barmarkssesongen. Som et supplement tilbys 12-åringer å delta på Gruppe 13-14 sine tirsdagstreninger i tillegg. Det oppfordres til at utøverne deltar på løpskarusell, barmarkssamling, familiesamling, skikarusell og andre aktiviteter og skirenn som gruppa legger opp til.

Gruppe 13-14 år

Denne gruppa er for utøvere født i 2005, 2006 og 2007. Trener mandag, tirsdag og torsdag fra ca 1. mai til påske. For de som ønsker tilbys det også et opplegg for sommertrening sammen med de eldre gruppene mandager og torsdager gjennom skoleferien, i den grad man har tilgjengelig trener. I tillegg til fellestreningene anbefales det en egentrening per uke året gjennom, gjerne i form av en rolig langtur/familietur.

I barmarkssesongen gjennomføres det jevnlige testløp på rulleski (skøyting) og løping. Det oppfordres til at utøverne deltar på treningssamlinger, løpskarusell, skikarusell og andre aktiviteter og skirenn som gruppa legger opp til.

Gruppe 15-16 år

Gruppa er for utøvere født i 2003 og 2004. Denne gruppa er en del av treningssamarbeidet Team Nedre Romerike. Trener mandag, tirsdag og torsdag fra ca 1. mai til påske. For de som ønsker tilbys det også det også et opplegg for sommertrening sammen med de eldre gruppene mandager og torsdager gjennom skoleerferien, i den grad man har tilgjengelig trener. I tillegg til fellestreningene anbefales det to egentreninger per uke året gjennom, én av dem gjerne i form av en rolig langtur.

I barmarkssesongen gjennomføres det jevnlige testløp på rulleski (skøyting og klassisk) og løping. Det oppfordres til at utøverne deltar på treningssamlinger, løpskarusell, skikarusell og andre aktiviteter og skirenn som gruppa legger opp til.

Gruppe junior

Gruppe junior er en del av  treningssamarbeidet Team Nedre Romerike.